28 abr 2013

El Minimal running o córrer minimalista arriba a Girona amb les sabatilles de barefoot running, córrer descalç.



Córrer descalç redueix l’estrès i disminueix les lesions


Córrer descalç redueix l’estrès perquè allibera tensions als peus. Quan es corre descalç es recolza els metatarsians del peu, la base dels dits del peu i això permet el moviment natural del peu i de la cama. D’aquesta manera es disminueix l’impacte que el córrer normal perjudica als genolls i a les lumbars.

 


El peu humà té 33 músculs,28 ossos i 19 articulacions, no hauria de sorprendre’ns que els beneficis de córrer descalç comencin per respectar la forma de córrer que durant milions d’anys hem utilitzat els humans. Daniel Liberman, biòleg de la Universitat de HARVARD, assegura que elmoviment natural del peu no causa danys

Iniciar-se a córrer descalç és segur si ho fas de forma progressiva. Quan t’inicies en aquesta nova modalitat de córrer minimalista o minimal running, és important que no tinguis pressa i que vagis iniciant el córrer amb distàncies curtes durant el primer mes i anar-ho augmentant en funció de cóm veus les progressions físiques en el teu cos. Les agulletes apareixen al dia següent en llocs del peu que no sabies ni que existien. 


El barefoot running arriba a Girona amb una nova botiga on-line portada per Fran i el seu soci, que podeu seguir a facebook a Minimal runner o a la seva web de minimalrunner.com. Fran és un corredor de maratons que va patir una lesió i que ja fa un temps que ha provat d’entrenar amb les sabatilles minimalistes, MERRELLi les FIVEFINGERS, ha notat una millora substancial en el seu rendiment físic i ara, ple de confiança, vol acostar el barefoot running als gironins.




És pur MKT per vendre sabatilles de running o és que recuperar l’essència és retornar a les arrels? #minimalrunner





4 comentarios:

  1. Fran Gonzalez4/29/2013

    Moltes gràcies Silvia,
    Nosaltres no ho hauríem descrit millor.
    Celebro que la tècnica de córrer minimalista t'hagi convençut i que el segueixis practicant.
    Gràcies novament,
    Estem en contacte,
    Fran

    ResponderEliminar
  2. Fran Gonzalez4/29/2013

    M'he equivocat de nom, li estava escrivint a la Silvia de la teva part!
    Moltes gràcies Charo!
    Disculpa la confusió.
    F.

    ResponderEliminar
  3. Gràcies Charo!

    Una síntesi perfecta de les bases del barefoot running..Per part nostra, continuarem fent èmfasi en el seus avantatges per esvaïr els dubtes que té la gent..

    Salutacions!

    ResponderEliminar